Kwaliteit

Kwaliteit is geen toeval.

Het gaat niet per ongeluk goed, ik streef naar het hoogst haalbare, rekening houdend met wensen en mogelijkheden.

Daarvoor heb ik een hoop moeten doen, ik heb allereerst een diploma Mondzorgkunde met daarbij BIG-registratie houdt in dat ik de titel geregistreerd-mondhygiënist mag voeren. Dit is een wettelijk beschermde beroepstitel. 

Wet BIG en de WGBO gaan hand in hand, zo moet ik een medisch dossier bijhouden waarin alle informatie staat over de bevindingen en gegeven patiëntbehandelingen. Dit start al bij de intake.

Daarnaast heb je als patiënt recht op informatie over je ziekte/(mond)gezondheid, de behandeling en de mogelijke gevolgen daarvan. Het medisch dossier is voor u altijd in te zien.

Zo mag ik naast mondhygiënische behandelingen ook zelfstandig bepaalde voorbehouden handelingen uitvoeren zoals zelfstandig verdoven en kleine gaatjes vullen, al zal het niet altijd nodig zijn.

Daarbij beschik ik over een certificaat stralingsbescherming voor Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde (TMS) waarmee ik röntgenfoto’s mag maken en beoordelen, op locatie is dat soms wat anders.

Ik ben aangesloten bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten, zoek mij eens op in de lijst van het KRM. Het KRM is hét toonaangevende, openbare register voor de professionele mondhygiënist in Nederland, die zich naast werkzaamheden als mondhygiënist bezighoudt met deskundigheids- bevorderende activiteiten.
Het KRM stelt kwaliteitseisen aan de beroepsgroep.
Mondhygiënisten die in het KRM staan ingeschreven, laten zien dat zij investeren in kwaliteit door middel van activiteiten gericht op het behouden of vergroten van hun deskundigheid.

Kortom, ik ben een bezige bij met bij- en nascholing.

Registraties

BIG 9928721279

AGB 87100042