Mond problemen

De meest voorkomende mondproblemen die behandeld mogen worden zijn tandvleesproblemen en gaatjes

Parodontitis : tandvlees en/of kaakbot problemen

Gingivitis en parodontitis ontstaan met bacteriën en tijd. De mate van ontsteking kun je meten met een meetlat op een pocketsonde

Na professionele reiniging is het oppervlak zo glad mogelijk, ziet en voelt weer schoon en bovenal: het wordt weer gezond(er). Ik heb uw hulp daarbij nodig. Het probleem aan tandvlees en/of kaakbot mag niet verder gaan!

Röntgenfoto’s helpen bij het beoordelen of er afbraak is (geweest) van het kaakbot bij de tandvleesontsteking. Die röntgenfoto’s kunnen bij een tandarts worden gemaakt.

Bij parodontitis is het ook belangrijk om iedere 3 maanden te reinigen omdat de bacteriën die de ontsteking veroorzaken binnen deze tijd weer ‘op volle sterkte’ zijn. Ze overleven onder het tandvlees zonder zuurstof dus is het in de war brengen van deze biofilm noodzakelijk om de opvlamming tegen te gaan en de situatie te stabiliseren.

Cariës

Een gaatje
Reparatie van tanden en kiezen met licht vulmateriaal zorgt voor een goed en mooi resultaat.

Bacteriën kunnen met de zuren die ze maken ook schade aanbrengen aan de tanden of kiezen zelf. Als het zuur inwerkt en de kalk daarmee uit de tand of kies trekt dan begint er een gaatje te ontstaan. Fluoride helpt in het begin stadium als een soort zalf die intrekt. Helaas wanneer het gaatje te groot helpt fluoride niet meer en moet een tand of kies echt gerepareerd worden.

Röntgenfoto’s helpen bij het beoordelen van de grootte van een (beginnend) gaatje, die röntgenfoto’s kunnen bij een tandarts worden gemaakt.

Kleine gaatjes kan en mag ik repareren, wanneer een gaatje te groot is stuur ik u door naar een tandarts omdat er dan grotere risico’s zijn.

Attritie Erosie Abrasie

Diverse soorten slijtage door bijv knarsen, zure voedingsmiddelen, hard poetsen/penkauwen

Kijk ook eens naar: mondhygiëne en…

Ouderen

Kunstgebit

Ouderen
Kunstgebit

Diabetes

Spierziekte